5 këshilla për mbrojtjen dhe kujdesin ndaj duarve…

0

Duart janë një nga pjesët e trupit që më shumti meritojnë kujdesin dhe vëmendjen tonë.
Andaj kp ju sjell disa këshilla si të kujdeseni më mirë për duart:

1. Nëse jeni duke punuar në shtëpi apo në kopsht, duart do të jenë më afër ujit apo kemikaleve, kujdesuni që gjithmonë të keni doreza për t’i mbrojtur ato.

2. Përdorni shampon të butë për pastrimin e duarve.

3. Përdorni kremin e diellit. Duart janë tejet të ekspozuara në diell, edhe në mot më të ftohtë, duart janë të ekspozuara ndaj rrezeve të diellit.

4. Lagështia është jetike për kujdesin ndaj duarve.

5. Shmangni ekspozimin ndaj motit shumë të nxehtë. Në vend të ujit të nxehtë, përdorni ujë të vakët për pastrimin e duarve, apo edhe dush.