5 ushqime që duhet të hani më shpesh për ta pasur lëkurën më të bukur

Të pasura me antioksidantë dhe vitamina, ato e mbrojnë atë nga dëmtimet dhe e bëjnë atë më të shndritshme.

Lëkura ndikohet jo vetëm nga mosha, por edhe nga mënyra e jetesës. Të flesh pak, të jesh i stresuar, të kalosh shumë orë para ekraneve të shndritshme, të ekspozohesh në diell pa mbrojtje, por edhe të kesh një dietë të pasur me sheqerna dhe ushqime inflamatore në përgjithësi, mund ta bëjë atë të të zbehtë dhe pak të shndritshme.

Për të rigjallëruar lëkurën ushqimet më aleate janë ato të pasura me fibra dhe antioksidantë.

Të parat, duke kundërshtuar luhatjet e glicemisë, luftojnë glikacionin, një proces degjenerues përgjegjës për prodhimin e AGE (Advanced Glycation End products), substanca që shkatërrojnë elastinën dhe kolagjenin, dy proteina nga të cilat përbëhet.

Nga ana tjetër, antioksidantët e mbrojnë atë nga veprimi i radikalëve të lira, të cilët e bëjnë atë të plaket më herët dhe më gjatë. Po ju sjellim ushqimet që duhen vënë në tryezë për t’u kujdesur për lëkurën tuaj.