57 ish deputetë në RMV mund të kërkojnë të vazhdojnë të marrin rrogë deri në një vit

Picture of INA
INA

01/06/2024

57 deputetë të përbërjes së kaluar parlamentare të cilët nuk do të jenë deputetë edhe në këtë mandat dhe të cilët nuk do të kthehen në vendin e mëhershëm të punës, do të kenë të drejtë të kërkojnë kompensim mujor nga Kuvendi deri më një vit, pas përfundimit të mandatit. Ish deputetët këtë mund ta bëjnë me kërkesë deri te

Kuvendi në afat prej një muaji pas skadimit të mandatit, e që ishte data 28 maj.
Shërbimet e Kuvendit sqarojnë se ka akoma shumë ditë deri në përfundim të afatit për të bërë kërkesën, prandaj nuk mund të na japin një numër të sakt, sa kërkesa janë bërë deri më tani.

Ligji për rrogat dhe për kompensimet e tjera të deputetëve si dhe të funksionarëve të tjerë të zgjedhur dhe të emëruar, parashikon që:

“Deputeti i cili në kohën e ushtrimit të funksionit të deputetit ka marrë rrogë ose kompensim mujor në Kuvend, funksionar ose nëpunës në pozitë drejtuese të cilin e emëron Kuvendi, gjegjësisht e emëron trupi që e autorizon presidenti ose qeveria, mundet të marrë rrogë pas përfundimit të funksionit për periudhë deri më një vit, edhe atë:
– tre muaj, në rast se funksionin e ka kryer deri më gjashtë muaj,
– gjashtë muaj, nëse funksionin e ka kryer nga gjashtë muaj dhe një ditë, deri më 12 muaj,
– nëntë muaj, nëse funksionin e ka kryer nga 12 muaj dhe një ditë, deri më 24 muaj, dhe
– 12 muaj, nëse funksionin e ka kryer 24 muaj dhe një ditë e më shumë”, thuhet në Ligji për rrogat e funksionarëve.

TË FUNDIT
5 orë
Sa nënkryetarë do ketë Parlamenti i Maqedonisë së Veriut
5 orë
Mexhiti dhe Bilalli të ftuar nga kreu shtetëror në ditën e çlirimit të Kosovës
8 orë
Shtrenjtohet buka
9 orë
Holandezin e kafshoi gjarpëri në Ohër, nuk kishte serum në spitalin e Ohrit, e shpëtuan në Dibër
11 orë
Mickoski të martën dërgon në Kuvend përbërjen e kabinetit qeveritar

ME TE LEXUARA

17 orë
Hahn: Jam i shqetësuar për Maqedoninë e Veriut, të respektohet Marrëveshja e Prespës
17 orë
Si janë pensionet në Gjermani, sa dhe ku duhet të punoni për një pension të mirë?
16 orë
Ja si do të duket përbërja e re e Qeverisë
16 orë
Këto janë emrat e përmendur për zv/ministra në Mbrojtje dhe Bujqësi nga VLEN?!
11 orë
Mickoski të martën dërgon në Kuvend përbërjen e kabinetit qeveritar
9 orë
Holandezin e kafshoi gjarpëri në Ohër, nuk kishte serum në spitalin e Ohrit, e shpëtuan në Dibër
8 orë
Shtrenjtohet buka
5 orë
Mexhiti dhe Bilalli të ftuar nga kreu shtetëror në ditën e çlirimit të Kosovës

LEXO MË SHUMË

bdi ali ahmeti kuvend

Sa nënkryetarë do ketë Parlamenti i Maqedonisë së Veriut

FB_IMG_1718221732728

Mexhiti dhe Bilalli të ftuar nga kreu shtetëror në ditën e çlirimit të Kosovës

buka

Shtrenjtohet buka

IMG_2933

Holandezin e kafshoi gjarpëri në Ohër, nuk kishte serum në spitalin e Ohrit, e shpëtuan në Dibër

Mickoski

Mickoski të martën dërgon në Kuvend përbërjen e kabinetit qeveritar

vmro vlen negociata

Këto janë emrat e përmendur për zv/ministra në Mbrojtje dhe Bujqësi nga VLEN?!

qeveria

Ja si do të duket përbërja e re e Qeverisë

euroo

Si janë pensionet në Gjermani, sa dhe ku duhet të punoni për një pension të mirë?

johanes Hahn

Hahn: Jam i shqetësuar për Maqedoninë e Veriut, të respektohet Marrëveshja e Prespës

INFO

NA NDIQ