Vazhdoi gjykimi për “Llaskarcën”

Në Gjykatën Themelore Penale sot vazhdoi marrja në pyetje e ekspertëve nga ekipet të cilat e përgatitën super ekspertizën për rastin “Llaskarca”. Seanca e sotme filloi me marrjen në pyetje të ekspertit Zekiria Zekiri, pjesë i ekipit që e përgatiti ekspertizën makinerike. Në seancën e kaluar prokurori publik, Darko Jakimovski parashtroi pyetje të…
Lexo më tepër

Nënshkruhet marrëveshja me mbikëqyrësin dhe konsulentin e Korridorit 8 dhe 10

Kompania publike për rrugët shtetërore dhe konsorciumi ndërkombëtar “IRD Engineering”, sot në Qeveri ka nënshkruar kontratën për konsulencën dhe mbikëqyrjen e autostradave në korridoret 8 dhe 10-d, të cilat do të ndërtohen nga konsorciumi amerikano-turk “Behtel dhe Enka”.Me nënshkrimin e marrëveshjes fillon procesi i negociatave me konsorciumin…
Lexo më tepër

Kurti tregon 6 kushtet për pranimin e Asociacionit

Kryeministri Albin Kurti ka treguar gjashtë kushtet në mënyrë që të pranojë themelimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe. Sipas tij, ai nuk duhet të ketë kompetenca ekzekutive e të zbatohet pas marrëveshjes finale. “1: Asociacioni duhet të jetë në përputhje me kushtetutën dhe ligjet në fuqi në Republikën e Kosovës. 2. Asociacioni…
Lexo më tepër

Peticion në facebook: T`u merret shtetësia bullgare personave që përhapin urrejtje ndaj Bullgarisë

Në faqen e Facebookut “Bullgarët nga Maqedonia” është publikuar një peticion online për marrjen e shtetësisë bullgare të Maqedonasve, sic thuhet, që përhapin urrejtje ndaj Bullgarisë. Autori i peticionit, sic percjell KlanM, që aktualisht mbështetet nga afër 200 persona është Dimçe Jamandiev. “Ne të faqes “Bullgarët nga Maqedonia” u bëjmë…
Lexo më tepër

Parlamenti bullgar miratoi deklaratë me të cilën dënon ashpër dhunën ndaj bullgarëve në RMV

Kuvendi bullgar dënoi kategorikisht dhunën ndaj bullgarëve maqedonas në Republikën e Maqedonisë, si dhe nënvlerësimin e problemit të të drejtave dhe sigurisë së bullgarëve në RMV. Sofja dënoi gjuhën e urrejtjes dhe këmbëngul në zbatimin e Marrëveshjes së Miqësisë, të cilën autoritetet në Shkup nuk e respektojnë. Kështu thuhet në deklaratën e…
Lexo më tepër

Lajme

[virusweather theme="dark" size="320"]

Sport