A i bëjnë mirë organizmit turshitë? Zbuloni çfarë thotë organizata e njohur amerikane

Trangujt turshi janë një nga ushqimet tona më të preferuara. Pavarësisht nëse i hani ato vetë ose i vendosni në hamburgerin tuaj, aroma e uthullës ju kënaq – por a janë turshitë të mira për ju?

Fansat e turshive ndoshta i kanë bërë vetes shpesh këtë pyetje. Sigurisht, është fakti i bezdisshëm dhe i pashmangshëm që shumica e turshive që blejmë në dyqan ushqimore janë gjithashtu të mbushura me një ton natrium.

Disa njerëz besojnë se është në të vërtetë një gjë e mirë kur bëhet fjalë për shërimin nga dhimbjet e këmbëve; ata madje konsumojnë lëngun e turshive me shpresën se natriumi do të ndihmojë në qetësimin e dhimbjeve të tyre.

Sidoqoftë, me gjithë këtë në mendje, duhet të konsideroni shumë më tepër përpara se të zhyteni në një grumbull turshi.

Shikoni më poshtë për të mësuar më shumë rreth trangujve turshi.

A janë turshit të mira për ju?

Për fat të keq nuk ka përgjigje të thjeshtë me po ose jo kur bëhet fjalë për përfitimet shëndetësore të turshive. Sipas Shoqatës Amerikane të Zemrës, të rriturit duhet të kufizohen në jo më shumë se 1.500 miligram natrium në ditë. Një trangull turshi mund të ketë diku nga 500 deri mbi 1.000 miligram natrium.

Nëse mjeku juaj ju ka thënë që të largoni kripën, për fat të keq mund të keni nevojë të shmangni shtimin e turshive në shportën tuaj në dyqan ushqimor.

Edhe opsionet e ashtuquajtura “me natrium të ulët” mund të kenë më shumë sesa sasia e rekomanduar nga mjeku juaj.

Mirëpo ka edhe disa përfitime që mund t’i prisni nga konsumimi i trangujve turshi. Procesi i fermentimit shndërron turshitë në një probiotik të dobishëm që rrit bakteret e shëndetshme në bark, për të zbërthyer ushqime që janë më të vështira për tu tretur. Vetëm sigurohuni që nuk do ta teproni me konsum.