A mund t’i fshini apo anuloni më në fund mesazhet në celular?

Sa herë keni dërguar një mesazh për të cilin më vonë jeni penduar shumë? Funksioni i shumëpritur në iPhone ju lejon të redaktoni ose mos dërgoni mesazhet e fundit përmes iMessage, por nëse doni të fshini përgjithmonë mesazhet me tekst, është koha të mësoni se si mund të merrni kontrollin e teknologjisë.

Le të fillojmë me bazat që ju lejojnë të fshini një tekst nga iPhone ose Android përpara se të shtypni dërgoni disa fjalë që do t’ju ngatërrojnë.

Hapi 1. Hapni aplikacionin iPhone Messages nga ekrani kryesor dhe zgjidhni një bisedë në listë.

Hapi 2. Lëvizni lart e poshtë për të gjetur mesazhin me tekst që dëshironi të fshini dhe mbani shtypur derisa të shfaqet menyja kërcyese.

Hapi 3. Prekni “Më shumë”, zgjidhni mesazhin e padëshiruar me tekst dhe trokitni lehtë mbi ikonën “Trash” në fund të ekranit. Më në fund, prekni “Fshi mesazhin” për të konfirmuar.

Shënim: Nëse dëshironi të fshini mesazhe të shumta me tekst në bisedë, mund të zgjidhni të gjitha mesazhet SMS që dëshironi të fshini pasi të prekni “Më shumë”.

Si të fshini automatikisht mesazhet me tekst

Ndërsa Apple ofron një opsion të integruar për të fshirë mesazhet e vjetra me tekst (SMS) në iPhone, nuk ka një opsion të tillë vendas të disponueshëm në Android. Në vend të kësaj, do t’ju duhet të shkarkoni një aplikacion të përputhshëm të mesazheve nga Play Store për të përfunduar punën.

Këtu, ne do të përdorim aplikacionin Hangouts të Google (falas) në Android për të fshirë automatikisht mesazhet me tekst (SMS) dhe për ta mbajtur kutinë tuaj hyrëse SMS pa rrëmujë. Zgjidhja është larg nga e përsosura dhe nuk keni shumë opsione personalizimi, por është akoma më e dobishme sesa të mos keni fare opsion për fshirje automatike./abcnews.al