Administrata e Bidenit ofron mijëra viza shtesë për punëtorë sezonalë

Dy agjenci të administratës së presidentit amerikan, Joe Biden, kanë arritur marrëveshje për të ofruar 22 mijë viza shtesë për punëtorë të huaj sezonalë.

Sekretari për Sigurinë e Atdheut, Alejandro Mayorkas, dhe sekretari i Punës, Marty Walsh, javën e kaluar u pajtuan që ta ngrisin pragun për vizat e njohura si H-2B, sipas dy burimeve të afërta me këtë proces. Vizat shtesë për punëtorët sezonalë që nuk kanë të bëjnë me fushën e bujqësisë do t’u shtohen 66 mijë vizave vjetore H2-B, shkruan Reuters.

Presidenti Biden ka shfuqizuar disa nga politikat e paraardhësit të tij për imigrantët, përfshirë tërheqjen e një shpalljeje që ua kishte pamundësuar shumë aplikuesve të vizave hyrjen në Shtetet e Bashkuara. Sidoqoftë, presidenti Biden të premten e kaluar e mbajti në fuqi shifrën historikisht të ulët të refugjatëve që do të pranohen në Shtetet e Bashkuara këtë vit. Pas kritikave të shumta, Shtëpia e Bardhë tha se shifra do të rishikohet muajin e ardhshëm.

Qasja e kujdesshme e presidentit duket të jetë e lidhur me shqetësimet rreth rritjes së numrit të imigrantëve që po grumbullohen në kufirin me Meksikën muajt e fundit dhe nuk ka dashur që vendi i tij të duket shumë i hapur apo shumë i butë, i tha agjencisë Reuters një zyrtar amerikan i afërt me këtë çështje.