Agjencia e shpikur e fluturimeve në Zvicër mashtron keq familjen 11 anëtarëshe nga Kosova

0

Ajo quhet “Germany Airlines” dhe është “një partner i besueshëm për fluturimet nga Zvicra dhe nga Gjermania në Kosovë dhe Maqedoni”. Kjo është ajo që thuhet në “homepagee tyre zyrtar.

Sipas faqes së internetit, linja ajrore fluturon nga aeroportet e Zyrihut, Bazelit, Dyseldorf, Shtutgartit dhe Mynihut në Prishtinë dhe Ohër. Në planin e fluturimit, i cili gjithashtu është i mbushur me gabime drejtshkrimore, mund të gjenden fluturime nga Baseli në Prishtinë, këto dy herë në ditë, shkruan abouttravel.ch, përcjell Bota sot.

Mirëpo, në faqen e internetit të Euroairport, ju nuk mund të gjeni fluturimet. Nuk është çudi: Gjermania Airlines është një linjë ajrore fiktive. Këtë e ka konfirmuar zëdhënësi i BAZL Urs Holderegger.

“Kjo linjë ajrore thjeshtë nuk ekziston. Prandaj, nuk ka fluturime. Në FOCA tashmë kanë marrë disa mesazhe për kompaninë e dyshimtë”, ka thënë ai.

“Blick” jep shembullin e një familje zvicerano-shqiptare nga Kosova, e cila ka rezervuar njëmbëdhjetë bileta për 3500 franga dhe nuk ka dëgjuar asgjë nga “linja ajrore”. Qendra e Ankesave në Zvicër ka ngritur një ankesë penale.

GA United Airlines GmbH është regjistruar në Leverkusen të Gjermanisë, prapa së cilës qëndron një njeri me emrin Metehan M.

Numri i Germany Airlinies nga Zvicra nuk punon dhe gjithçka bëhet e pa arritshme për kontakt. Fatmirësisht numri i kontaktit nga Gjermania punon dhe Blick arriti të kontaktojë linjën ajrore duke pasur konfrontime në bisedë: Germany Airlines nuk mashtron njerëzit, nuk ofron fluturime, nuk ka uebsajt. Blick pyet për pronarin Metehan M. “Unë nuk e njoh këtë tip”, ka thënë gruaja me theks shqiptar në telefon./BS