Akademia e Shkencave dhe Arteve Maqedonase do të ndryshojë emrin e saj

0

Akademia e Shkencave dhe Arteve të Maqedonisë i ka pranuar sugjerimet e Qeverisë për ndryshimin e emrit të saj, përcjell televizioni “Alfa”.

Kryetari i ASHAM-it, Taki Fiti ka sjell vendim për ndryshimin e emrit të saj.

Kuvendi në të cilën duhet të konstatohet ndryshimi i emrit duhet të mbahet të enjten e ardhshme, ndërsa duhet të zgjidhet në mes dy opsioneve, Akademia Kombëtare e Shkencave dhe Arteve ose Akademia e Shkencave dhe Arteve të Republikës së Maqedonisë së Veriut.