Akademia e Shkencave dhe Arteve Maqedonase për herë të parë zgjodhi një nënkryetar shqiptar (FOTO)

ina-online
ina-online

28/11/2023

Kuvendi i Akademisë Maqedonase të Shkencave dhe Arteve (MANU) në seancën e sotme zgjodhi përbërjen e re të kryesisë së për mandatin 2024-2027, e që për kryetar të Akademisë zgjodhi akademikun Zhivko Popov.

Por, për herë të parë në postin e nënkryetarit është zgjedhur akademiku shqiptar Alajdin Abazi, ish-rektori dhe themeluesi i Universitetit të Evropës Juglindore në Tetovë, përcjell INA.

Më poshtë kjo është përbërja e kryesisë së re të Akademisë:

Akad. Zhivko Popov – kryetar,
Akad. Alajdin Abazi – nënkryetar, Akad. Vitomir Mitevski – nënkryetar

Blazho Boev – sekretar,

akad. Gjorgi Pop-Atanasov – sekretar i Katedrës së Gjuhësisë dhe Shkencave të Letërsisë, Akad. Vllado Kambovski – sekretar i Departamentit të Shkencave Sociale, Akad. Nada Pop-Jordanova – sekretare e Departamentit të Shkencave Mjekësore, Akad. Ljupço Kocarev – sekretar i Departamentit të Shkencave Teknike, Akad. Donço Dimovski – sekretar i Departamentit të Shkencave Natyrore-matematikore dhe Bioteknike, Akad. Vlada Urosevic – sekretar i Departamentit të Artit, – Akad. Gligor Kanevçe – anëtar i zgjedhur.

Në seancë u miratua edhe raporti katërvjeçar i Kryesisë për punën e AMSHA në periudhën 2020-2023.

TË FUNDIT

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

Talat Xhaferi

Xhaferi: Maqedonia e Veriut ndërton vlera evropiane të bashkëjetesës, multikulturalizmit dhe multietnicitetit

Arjanit Hoxha ziadin sela zejdi

Si do të shkojë ASH-ja e Selës në zgjedhje? Zejdi është për bllok të gjerë politik, Hoxha i sigurt për koalicion fitues

arber ademi

Ademi: Brenda javës i unifikojmë pagat e profesorëve

Abdush demiri

KSHZ kompleton përbërjen e saj, Abdush Demiri bëhet anëtari i shtatë i saj

UT Universiteti tetoves

VLEN: BDI nxori në rrugë elitën intelektuale shqiptare

rasti-Sopotit

Sopoti – 21 vjet, rast klasik i montuar, 12 banorë me 156 vite burg, 6 agjentët fajtorë kurrë nuk u përgjigjën!

universiteti-i-tetoves-UT

Sindikata e UT-së kërkon nënshkrimin e marrëveshjes kolektive

marko-bislimoski-780x470-1

Bislimovski: Temperaturat e larta ditore do të ndikojnë në faturat e ngrohjes

Jovan mitreski

Mitreski: Do të propozojmë ndryshime në ligjin për arsimin e lartë, të gjithë të punësuarit do të kenë rritje të pagave

INFO

NA NDIQ