Aktakuzë për një burrë nga Gostivari i cili ushtroi dhunë ndaj gruas dhe vajzës së tij

Prokuroria Themelore Publike në Gostivar ngriti aktakuzë kundër një 43-vjeçari nga Gostivari për vepër penale gjegjësisht lëndim trupor sipas nenit 130 paragrafi 2 në lidhje me paragrafin 1 dhe rrezikimi i sigurisë sipas nenit 144 paragrafi 2 në lidhje me paragrafin 1 të Kodit Penal.

Në njoftimin e prokurorisë thuhet se i pandehuri filloi një grindje më 15 tetor, ndërsa kryente dhunë në familje në shtëpinë ku jetonte me viktimat, pas së cilës ai sulmoi viktimat dhe u shkaktoi lëndime trupore.

“Ai kërkoi para, por pasi gruaja e tij i tha se nuk kishte, ai filloi ta godiste me shuplakë. Më pas ai kërkoi para nga vajza e tij, por pasi nuk iu dhanë, ai shkoi të merrte celularin e saj për ta shitur. Kur vajza u përpoq të thërriste policinë, i dyshuari mori një thikë nga kuzhina dhe e goditi atë, ku ai u ndalua nga gruaja e tij. Ai vazhdoi me synimin, duke goditur gruan e tij me rrip në zonën e shpinës dhe këmbës së majtë, duke i shkaktuar lëndime trupore. I pandehuri ka kryer veprën penale duke rrezikuar sigurinë e vajzës së tij. Ai i shkruante vazhdimisht në celular duke e kërcënuar atë dhe nënën e saj.” thuhet në njoftimin e prokurorisë.

Prokurori publik i paraqiti Gjykatës Themelore në Gostivar një propozim për zgjatjen e masës së paraburgimit të përcaktuar më parë për të pandehurin.