Albin Kurti: Asnjë fëmijë nuk do të mbetet i uritur – 50, 100 ose 150 euro për ta

Kryetari i VV-së Albin Kurti është zotuar se me programin e VV-së, asnjë fëmijë nuk do të mbetet mbrapa dhe i uritur.


Kurti ka thënë se familjet që kanë të ardhura të ulëta do të përfitojnë për çdo fëmijë, varësisht nga të ardhurat vjetore që familja ka.

Kurti ka premtuar 50€ për fëmijë nëse familja ka të ardhura vjetore më pak se 7000€, nga 100€ për fëmijë nëse familja ka të ardhura vjetore më pak se 6000€, nga 150€ për fëmijë nëse familja ka të ardhura vjetore më pak se 5000 euro.

Kurti po ashtu ka thënë se të gjitha familjet do të përfitojnë shtesa mujore për fëmijë: 20€ për çdo fëmijë nën 2 vjeç, dhe 10€ për fëmijët mes moshës 2 deri 16.

Ai po ashtu ka premtuat edhe hapjen e 160 çerdheve të reja në tërë territorin e vendit.

“Neni 50 i Kushtetutës garanton mbrojtjen, kujdesin dhe mirëqenien e fëmijëve tanë. Pushimi i lehonisë për prindërit do të jetë 12 muaj, kurse nënat e papunësuara do të përfitojnë 250€ në gjashtë muajt e parë të lehonisë.