Albin Kurti dhe deputetët e tjerë shpallen fajtorë, nga 1 vit e 6 muaj burg

Gjykata Themelore në Prishtinë ka shpallur aktgjykimin për rastin e deputetëve të Kuvendit të Kosovës nga radhët e Lëvizjes Vetëvendosje, të akuzuar për hedhjen e gazin lotsjellës në ambientet e Kuvendit.

Gjykata i ka shpallur fajtorë katër deputetët: Albin Kurti, Donika Kadaj-Bujupi, Faton Topalli dhe Albulena Haxhiu.

Deputeti Albin Kurti është dënuar me 1 vit e 3 muaj burg për përdorim të armës, përkatësisht hedhje të gazit lotsjellës, si dhe 6 muaj për pengim të personit zyrtar. Dënimi i tërësishme: 1 vit e 6 muaj burgim.

Deputetja Albulena Haxhiu është dënuar me 1 vit e 2 muaj burgim si dhe 4 muaj për pengim të personit zyrtar. Dënimi i tërësishme 1 vit e 6 muaj.

Donika Kadaj-Bujupi për përdorim të armës [gazit lotsjellës] është dënuar me 1 vit e 3 muaj dhe 6 muaj për pengim të personit zyrtar. Dënimi i tërësishëm 1 vit e 6 muaj.

Ndërsa, deputeti Faton Topalli për përdorim të armës është dënuar me 1 vit burgim, si dhe për pengim të personit zyrtar me 3 muaj burg. Dënimi i tërësishme: 1 vit e dy muaj burg.