Alkaloid me 71% shitje në tregjet e huaj, rritje e eksporteve të konsoliduara për 23%

ina-online
ina-online

27/07/2023

Një nga kompanitë më të suksesshme maqedonase, Alkaloid, në periudhën janar-qershor të këtij viti, ka 19% më shumë shitje në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, ose e shprehur në denarë diçka më pak se 6,3 miliardë denarë.

Shitjet e përgjithshme të konsoliduara, nga ana tjetër, arrijnë deri në 8,4 miliardë denarë, që është për 18% më shumë në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar.

Shitjet e konsoliduara të realizuara në tregun vendas u rritën për 8%, dhe totali i eksporteve të konsoliduara të kompanisë u rritën për 23%. Nga totali i shitjeve të konsoliduara, 29% janë realizuar në tregun e brendshëm, ndërsa, nga ana tjetër, 71% janë realizuar në tregjet e huaja. Produktet nga segmenti i farmacive kanë më shumë shitje me 90%. Totali i investimeve në mjete bazë në periudhën janar-qershor 2023 arrin deri në 937,9 milionë denarë. Fitimi financiar u rrit për 19%, kështu që përfitimi i njëhershëm neto arrin 813,7 milionë denarë.

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

auto_korrupsion1511207587

Kush janë më të korruptuarit në Maqedoninë e Veriut?!

branko_azeski

Branko Azeski do të kryesojë në shoqatën e dhomave ekonomike të Ballkanit në vitin 2024

Gjermani euro

Një alarm në ekonominë gjermane

Kovacevski

Kovaçevski: Sukseset e kompanive vendase janë investim në rritjen ekonomike

Fatmir-Bytyqi

Bytyqi: Mbështetëm qytetarët dhe kompanitë me mbi dy miliardë euro

termocentral obiliq ndotje qymur

Maqedonia e Veriut, gati të heqë dorë nga qymyri – Plan prej 3 miliardë euro për prodhim të energjisë së pastër

denari-756x420-696x387-1

Paketa e re e masave: Pensionistët në Maqedoni me pensione më të ulëta do të marrin 15 mijë denarë për 5 muaj

derivate nafta dizeli benzin

Nga sot çmime më të lira të derivateve të naftës

ndertim

Në Maqedoni hipotekat ulen, ndërtimet dhe kreditë nuk ndalen

INFO

NA NDIQ