Ambasadori Hill: Presim një shpjegim nga Serbia në lidhje me dokumentin e nënshkruar me Rusinë

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kërkojnë një shpjegim nga Serbia për atë që u nënshkrua si marrëveshje me Rusinë në Nju Jork.

Kështu, siç shkruajnë mediat serbe, përcjell Telegrafi, ka thënë ambasadori amerikan në Serbi, Christopher Hill.

Ambasadori Hill ka theksuar se askush nuk duhet të nënshkruajë asgjë me Rusinë në këtë moment dhe thekson se për momentin, siç thotë ai, bëjnë vetëm rekrutët e varfër që duhet ta bëjnë këtë.

“Prandaj është shumë e vështirë për ne të kuptojmë ekzistencën e një dokumenti apo protokolli të tillë, por shpresojmë dhe presim që të dëgjojmë më shumë për të dhe të shpjegohet në një farë mënyre”, citohet të ketë thënë ambasadori amerikan.

“… Ne gjithashtu mbështesim dhe presim që Serbia të bëjë diçka për të diversifikuar energjinë e saj dhe të zvogëlojë varësinë e saj nga Rusia, e cila bazohet kryesisht në masat e shantazhit dhe presionit”, shtoi Hill.

Ndërsa shefi i Delegacionit të BE-së në Serbi, Emanuel Giofre, i cili mori pjesë në të njëjtën konferencë me Hill, u tha gazetarëve se pret që Serbia, siç thotë ai, të jetë aty me ta dhe të qëndrojë me ta në mbrojtje të vlerave dhe të përbashkëta të sigurisë.

“Kur është fjala për nënshkrimin e protokollit për bashkëpunim, mendoj se Serbia dërgoi një mesazh krejtësisht të kundërt, pa marrë parasysh që tha se nuk do t’i njohë rezultatet e referendumit”, tha Zhiofre.