Ambasadorja amerikane në OKB: Pushtimi rus do të shkaktojë uri tek 40 milionë njerëz

Ambasadorja e SHBA-së në Kombet e Bashkuara (OKB), Linda Thomas-Greenfield, tha se pushtimi rus do të shkaktonte uri në 40 milionë njerëz dhe Afrika do të ishte më e prekura.

SHBA premton 4.5 miliardë dollarë për sigurinë ushqimore në Samitin e G7

“SHBA planifikon të kontribuojë me 150 milionë euro për një paketë të re ndihme për zhvillimin humanitar në Afrikë,” thotë ajo.