Apple do të lejojë shkarkimet e aplikacioneve iOS direkt nga faqet e internetit në BE

INA
INA

14/03/2024

Apple po planifikon të bëjë ndryshime të mëtejshme në vendet e BE-së, për të lejuar disa zhvillues të shpërndajnë aplikacionet e tyre iOS direkt nga një faqe interneti.Funksioni i ri i shpërndarjes në ueb do të jetë i disponueshëm me një përditësim të softuerit “më vonë këtë pranverë”, sipas Apple, duke u ofruar zhvilluesve një mënyrë të re për të shpërndarë aplikacionet iOS në tregjet e BE-së pa pasur nevojë për një dyqan të veçantë aplikacionesh – për sa kohë që ata janë të gatshëm t’i përmbahen rregullave strikte të Apple.

Ndërkohë që Apple po hap iOS për më shumë aplikacione të palëve të treta këtu, këto janë ende disa mbrojtje kryesore të sigurisë rreth mënyrës se si shpërndahen aplikacionet përmes faqeve të internetit – domethënë, do të duhet të punojnë ende brenda ekosistemit të rreptë të zhvillimit të aplikacioneve Apple.

“Aplikacionet e ofruara përmes ‘Web Distribution’ duhet të plotësojnë kërkesat e ‘noterizimit’ për të mbrojtur integritetin e platformës, si të gjitha aplikacionet iOS, dhe mund të instalohen vetëm nga një domen ueb-faqe që zhvilluesi ka regjistruar në App Store Connect”, shpjegon Apple.

Gjithashtu nuk do të jetë një proces i thjeshtë instalimi i këtyre aplikacioneve në një iPhone në BE.

“Për të instaluar aplikacione nga faqja e internetit e një zhvilluesi, përdoruesit do të duhet së pari të miratojnë zhvilluesin për të instaluar aplikacione te “Cilësimet” në iPhone-in e tyre”, thotë Apple.

“Kur instaloni një aplikacion, një fletë sistemi do të shfaqë informacionin që zhvilluesit i kanë dorëzuar Apple për shqyrtim, si emri i aplikacionit, emri i zhvilluesit, përshkrimi i aplikacionit, pamjet e ekranit dhe vlerësimi i moshës së sistemit”, thuhet ndër tjera.

Pra, kjo nuk do të jetë një mënyrë e hapur dhe falas për zhvilluesit që të shpërndajnë aplikacione në ueb në pajisjet iOS në tregjet e BE-së.

“Apple do të autorizojë zhvilluesit pasi të përmbushin kriteret specifike dhe të angazhohen për kërkesat e vazhdueshme që ndihmojnë në mbrojtjen e përdoruesve”, thotë Apple.

Zhvilluesit do të duhet të jenë pjesë e Programit të Zhvilluesve të Apple dhe të jenë të regjistruar në BE. Ata gjithashtu do të duhet të bien dakord me një sërë ndërmarrjesh kryesore, siç përshkruhet nga Apple.

TË FUNDIT

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

Elon Musk X twitter

Ndryshimet në platformën X të Elon Musk, përdoruesve nuk do t’u jepet ky opsion

whatsapp-1100x620-1-600x360-1

WhatsApp njofton për uljen e kufirit të moshës së përdoruesve në disa vende

sam altman

Sam Altman prezanton ChatGPT Enterprise te kompanitë e tjera të mëdha

google

Google së shpejti prezanton telefonin e ri Pixel 8A

viber

Viber prezanton funksionin e ri me Al

iphone- telefon mobil

Pretendimi se përditësimi më i fundit i iOS i bën pajisjet të papërdorshme, ka një zgjidhje për këtë problem

tik tok

TikTok me shërbimin e ri kërcënon Instagramin

meta-logo-1

​Meta prezanton çipin e ri të trajnimit për inteligjencën artificiale

spacex-leshon-me-sukses-raketen-falcon-heavy_5cb0dafb5e977

Sa i ‘rrezikon’ Starlink kompanitë shqiptare të internetit?

INFO

NA NDIQ