Apple mposht përsëri Samsungun

Analistët e TrendForce pretendojnë se Apple prodhoi 77.6 milionë iPhone në tremujorin e katërt të vitit 2020, me modelet e iPhone 12 që llogariten rreth 69.8 milionë.Pasi sapo nxorrën Samsung në shitje në Evropë, një raport i ri thotë se globalisht Apple shiti 10 milionë telefona më shumë se rivali i saj në të njëjtën periudhë.“Edhe pse shumica kompanive panë një ulje të shitjeve në vitin 2020 për shkak të pandemisë COVID-19”, thotë TrendForce në një raport, “Apple ishte në gjendje të kapte pjesën e tregut duke prezantuar modele 5G duke miratuar një strategji agresive të çmimeve”.

“Apple prodhoi 77.6 milionë njësi iPhone në 4Q20, një rritje prej 85% QoQ, duke tejkaluar Samsung dhe duke u renditur e para midis të gjitha markave të telefonave inteligjentë”, vazhdon raporti. “Duhet gjithashtu të theksohet se pajisjet iPhone 12 përbënin rreth 90% të prodhimit të iPhone në 4Q20”.Në krahasim, Samsung raportoi një rënie prej 14%, që do të thotë se prodhoi 67 milionë telefonë në Q4 2020. Analistët e TrendForce presin që lëshimi më i hershëm se zakonisht i Samsung S Galaxy do ta bëjë atë të rimarrë vendin e parë.“Sidoqoftë, mbajtja e pozicionit drejtues do të jetë gjithnjë e më sfiduese për Samsung pasi ajo ka humbur pjesën e tregut ndaj disa markave kineze që janë rritur me shpejtësi gjatë këtyre viteve të fundit”, thotë raporti.

TrendForce gjithashtu parashikon shitje më të larta se sa pritej për të gjithë prodhuesit në tremujorin e parë të vitit 2021.