Apple shënon rënien e parë të të ardhurave që nga viti 2019

Të ardhurat e Apple ranë 5% në tre muajt e fundit të vitit të kaluar në 117.2 miliardë dollarë, një rënie e rrallë për kompaninë dhe dukshëm më e keqe nga sa prisnin analistët e Wall Street.

Rënia shënon herën e parë që Apple ka raportuar një rënie të të ardhurave nga viti në vit që nga viti 2019. Fitimet e prodhuesit të iPhone gjithashtu u ulën me më shumë se 13% krahasuar me tremujorin e një viti më parë në gati 30 miliardë dollarë.

Aksionet e Apple ranë deri në 4% në tregtimin pas orarit të së enjtes.

Fitimet zhgënjyese vijnë pasi Apple u përball me mbylljen e një fabrike kryesore kineze në fund të vitit të kaluar, duke dëmtuar furnizimin e saj. Dhe kjo vjen mes shqetësimeve që konsumatorët mund të reduktojnë shpenzimet e tyre për pajisjet e shtrenjta të teknologjisë ndërsa frika e recesionit po afrohet. Apple ka marrë gjithashtu një goditje nga inflacioni i lartë dhe normat e interesit.

Megjithatë, Apple vuri në dukje se baza e saj e instaluar globale tani arrin më shumë se 2 miliardë pajisje. Kompania tha gjithashtu se biznesi i saj i Shërbimeve, një fushë kyçe e fokusit në vitet e fundit që përfshin Apple TV+ dhe lojërat, arriti një rekord të të ardhurave tremujore prej 20.8 miliardë dollarësh.

Kjo është 6% më shumë nga tremujori i një viti më parë, por një ngadalësim i mprehtë i rritjes nga rritja prej gati 24% që postoi një vit më parë, shkruan cnn.

“Apple dha një raport tronditës të dobët të fitimeve,” tha në një deklaratë analisti i lartë i Investing.com Jesse Cohen.

Tremujori i varfër i Apple dëshmon se edhe kompania më e vlefshme e tregtuar në SHBA nuk është imune ndaj sfidave me të cilat përballet industria e teknologjisë në përgjithësi.