Apple teston bllokuesit e fotove nudo, ja si funksionon

Gjithçka për mbrojtjen e të miturve! Gjiganti amerikan Apple tani po teston në Gjermani paralajmërimin për fotot nudo.

Zbulimi i fotografisë nudo funksionon vetëm në aplikacionin e bisedës së Apple Messages dhe fillimisht duhet të aktivizohet nga prindërit.

Nëse më pas të rinjve u dërgohet një foto nudo, ajo fillimisht bëhet e panjohur. Përdoruesit do të pyeten nëse duan ta shikojnë atë.

Opsionet e ofruara më pas përfshijnë kontaktimin me prindërit dhe bllokimin e kontaktit nga i cili erdhi fotografia.

Një mesazh paralajmërues shfaqet gjithashtu kur përpiqeni të dërgoni një foto nudo.

Ky funksion ndoshta do të shfaqet në të gjithë bordin në vjeshtë.

Deri atëherë, vetëm përdoruesit e versioneve të testit beta mund ta përdorin atë.

Këto janë vënë në dispozicion të zhvilluesve të mërkurën (27 korrik) dhe kanë të bëjnë me sistemet e reja operative për kompjuterët iPhone, iPad dhe Mac.

Apple thekson se lakuriqësia në foto njihet vetëm nga softueri në pajisje, se enkriptimi nga fundi në fund i përmbajtjes ruhet dhe se kompania nuk ka akses në të.

Apple gjithashtu nuk mëson asgjë rreth softuerit që identifikon një foto nudo në një pajisje.