Apple zbulon një ridizajnim të ri të plotë për sistemin operativ kompjuterik

Apple ka zbuluar MacOS Big Sur, sistemin e saj të ri operativ për kompjuterë.

Ajo vjen me një ridizajnim të plotë që ndryshon pamjen e ikonave dhe dritareve të kompjuterave. Apple thotë se dizajni i ri është azhurnimi më i madh qëkur u prezantua për herë të parë Mac OS X, 20 vite më parë, transmeton lajmi.net.

Dhe është e para nga sistemet operative të Apple që do të dalë në kompjuterë duke përdorur çipet e saj të rinj, të cilët përdorin çipin e vetë Apple për herë të parë ndonjëherë.

Pamja e re sjell një vështrim të rimenduar tek dritaret, ikonat dhe gjithçka tjetër në lidhje me kompjuterin, për ta bërë atë më shumë në përputhje me produktet e tjera si iPhone.

Si dhe pamja e re, ka edhe tinguj të rinj. Apple tha që ndërsa shumë nga zhurmat që sinjalizojnë sinjalizimet dhe ngjarjet e tjera do të jenë të njohura, ato janë riparuar.

Apple gjithashtu ka huazuar ndryshime funksionale nga linja iPhone dhe iPad, si dhe duke e sjellë dizajnin më në përputhje me ato platforma, me shtimin e një Qendre të re Kontrolli dhe një Qendre të Riorganizuar të Njoftimeve.

Dizajni vjen së bashku me një mori karakteristikash të reja, përfshirë ndryshimet në aplikacionet e Mesazheve dhe Hartave. Ato e sjellin më shumë aplikacionin në përputhje me versionet iPhone të aplikacioneve dhe përfshijnë edhe azhurnimin e ri të bisedave që erdhën gjithashtu në iOS.