ARBËRESHËT NË STRUGË

0
Shpëtim Pollozhani

Shpëtim Pollozhani

Në 28 prill qytetarët e Strugës
do tu ofrojnë një mikprktje të ngrohtë dhe vëllazërorr grupit 50 anëtarësh nga tre komuna Arbëreshe. Po ate ditë, në 28 prill, në ora 19.00, ata do të vendosin një kurorë dafine tek memoriali i varrezave të ushtarëve te Gjergj Kastriotit në fshatin Livadhi, dhe një kurorë tek shtatoreja e Nëna Terzë.
Në ora 20.30 ata do të defilojnë në qendër të qytetit duke kënduar dhe vallëzuar. Programi i atyre do të vazhdojë deri në orët e vona, buzë Drini i Zi, tek Poshka Teatër dhe Hotel Poshka, ku edhe do të vendosen.
Për Strugën kjo do të jetë një ngjarje, për të cilën do të flitet një kohë të gjatë.
Ky është posteri i rrugëtimit të atyre.
Ju mirëpresim nga të gjitha trojet shqiptare