Arrihet marrëveshja për targat në Bruksel

Kosova dhe Serbia, kanë arritur sot marrëveshjen për targat në Bruksel, në një takim që lehtësohej nga BE.

Përfaqësuesi i Lartë i BE-së për politikë të jashtme, Josep Borrell, ka bërë të ditur se kryenegociatorët e Kosovës dhe të Serbisë, kanë rënë dakord për masat, për të shmangur përshkallëzimin e mëtejshëm dhe për t’u përqendruar plotësisht në propozimin për normalizimin e marrëdhënieve mes tyre.

“Serbia do të ndalojë lëshimin e targave me emërtimet e qyteteve të Kosovës dhe Kosova do të ndërpresë veprimet e mëtejshme në lidhje me riregjistrimin e automjeteve”, tha ai.

Ai ka ftuar palët që në ditët në vijim të diskutojnë hapat e ardhshëm.

“Falënderoj përfaqësuesin special Miroslav Lajçak palët për punën e palodhur”, tha Borrell.(INA)