Arsim Sinani: PO shqiptarët do kenë kandidat presidencial

0

Në margjina të Konferencës “Faktori shqiptar në rajon, mes lindjes e Perëndimit”, profesori i Univerditetit të Prishtinës, Arsim Sinani thotë me bindje se shqiptarët do të dalin me kandidat presidencial, kjo është mëse e qartë.

“Nuk ka se pse mos të hyhet në një gare serioze dhe domethënëse. Mes dy partive maqedone LSDM dhe VMRO, opozita shqiptare do gjejë forca ta sfidojë mentalitetin e vjetër jugosllav në Maqedoninë veriore por edhe dominimin maqedon. Secili i bën kalkulimet e veta kuptohet edhe shqiptarët.”, theksoi profesori Sinani. Konferenca u zhvillua në Fakultetin Filozofik të Universitetit të Prishtinës, ku diskutoi edhe kreu i ASH-së, Ziadin Sela. (INA)