Bekteshi: Shumë qendra tregtare janë duke u ndërtuar dhe duhet të jenë të hapura ditën e diel

Kreshnik Bekteshi, Ministri i Ekonomisë, thotë se ai është personalisht kundër një zgjidhjeje të mundshme që qendrat tregtare të mos punojnë të dielave. Ai thotë se në të ardhmen e afërt do të investohen dhe ndërtohen objekte të tjera të ngjashme, kështu që nuk do të jetë mirë nëse atyre u ndalohet të punojnë në ditën e dytë të fundjavës.

Për këtë, Ministri thotë se një përparësi strategjike për rajonin tonë janë qendrat tregtare të punojnë të dielave, sepse turistët nga vendet fqinje atje i shpenzojnë paratë, sidomos gjatë fundjavave. Bekteshi e komentoi këtë si një qëndrim gjatë negociatave për ndryshimet ligjore për marrëdhëniet e punës, të cilat në disa aktivitete do të ndalojnë punën të dielën.

– Njerëzit duhet të kenë mundësi të tjera të dielën dhe të dalin me familjet e tyre në të njëjtën kohë dhe pastaj ata mund të bëjnë një treg të caktuar, dhe kjo përfshin qendrat tregtare. Duke pasur parasysh trendin e ndërtimit të qendrave tregtare, investimet e bëra në atë aktivitet, fluksin e turistëve të huaj gjatë fundjavave në vendin tonë, sidomos nga vendet fqinje, mendoj se kjo çështje duhet të konsiderohet me shumë kujdes, tha Bekteshi.