Belgjika heq masat anti-Covid, mbi 70% e popullsisë e vaksinuar

Belgjika ka hequr masat anti-Covid duke hequr kufirin në numrin maksimal të klientëve në dyqane dhe qendra tregtare.

Për më tepër, masat janë zbutur për ngjarje të tilla si ngjarje kulturore, shfaqje ose sportive.

U vendos që hapësirat e mbyllura, të cilat mund të strehojnë deri në 3.000 persona, të funksionojnë me kapacitet të plotë.

Që nga 13 gusht, vizitorët që tregojnë një “biletë” që vërteton se janë plotësisht të vaksinuar, kanë një rezultat negativ duke bërë një test PCR brenda 48 orëve, ose janë shëruar kohët e fundit nga sëmundja, do të jenë në gjendje të marrin pjesë në ngjarjet në natyrë.

Panairet tregtare, dasmat, ahengjet dhe pritjet gjithashtu mund të mbahen me një kapacitet deri në 250 persona.

U vendos që aktivitetet rinore të tilla si kampe mund të kryhen me një maksimum prej 200 personash.

Pas fushatës, në të cilën më shumë se 70 përqind e të rriturve u vaksinuan në Belgjikë , numri i vdekjeve duket se ka rënë shumë.