Belgjika u ndalon TikTok-un zyrtarëve publikë

Belgjika po ndalon rrjetin social, TikTok nga telefonat qeveritarë për shkak të shqetësimeve për sigurinë kibernetike, privatësinë dhe keqinformimin.

Aplikacioni për ndarjen e videove në pronësi kineze do të ndalohet përkohësisht nga pajisjet në pronësi ose të paguara nga qeveria federale e Belgjikës për të paktën gjashtë muaj, sipas një postimi në faqen e internetit të Alexander de Croo.

TikTok tha se është “i zhgënjyer nga ky pezullim, i cili bazohet në dezinformatat bazë për kompaninë”.

Kompania tha se është “e gatshme për t’u takuar me zyrtarë për të adresuar çdo shqetësim dhe për të vendosur rekordin e keqkuptimeve”.

TikTok është në pronësi të ByteDance të Kinës, e cila e zhvendosi selinë e saj në Singapor në vitin 2020.

Kompania u përpoq të distancohej nga rrënjët e saj kineze, duke thënë se kompania e saj mëmë është e inkorporuar jashtë Kinës dhe shumica e saj është në pronësi të investitorëve institucionalë globalë.