“Berlini e Parisi do bien dakord për t’i dhënë dritën jeshile Shkupit e Tiranës”

0

Eksperti gjerman për Politikat e Demokratizimit në Berlin, Bodo Ëeber thotë se Berlini dhe Parisi do të bien dakord për ti dhënë dritën jeshile, Shqipërisë dhe Maqedonisë V. për hapjen e negociatave në tetor.
“Në një kohë kur institucionet europiane po kalojnë një periudhë tranzicioni, çështjet që kanë lidhje me Ballkanin Perëndimor duket se janë lënë mënjanë. Megjithatë, të paktën dy prej tyre do të jenë shumë shpejt në fokusin e vendeve anëtare dhe Komisionit të ri Europian, me vendimin për hapjen e negociatave të pranimit të Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë, shkruan “European Ëestern Balkan”.
Gjatë kësaj interviste, eksperti gjerman shprehet se “ dy herë kemi patur një zhvillim shumë të pafat me Maqedoninë, që u kthye në një dëm kolateral në vendimin për Shqipërinë. (INA)