Bie edhe shpresa e fundit për bisedimet

Ra edhe shpresa e fundit se Maqedonia e Veriut kësaj here mund të nisë bisedimet aderuese me Bashkimin Evropian. Para se të niste takimi i liderëve të vendeve anëtare në Këshillin e BE-së, Presidenti i bullgar, Rumen Radev, bëri të qartë se as sot nuk do të thonë “po”.

“Nuk mund të themi “po” para se të shohim mekanizma të qëndrueshme për çrrënjosjen e narrativit të shtrembëruar qëndrimit të qëllimshëm ndaj Bullgarisë – nga librat shkollorë, muzetë, monumentet, te media dhe politikën shtetërore. Ne nuk mund të themi “po” derisa të bindemi se fqinji ynë nuk do ta ndërtojë identitetin e vet mbi vjedhjen e historisë Bullgare”, tha Radev.

Kryeministri Zoran Zaev, para Kuvendit sot ripërsëriti qëndrimin se nuk e kanë ndërmend të flasin për gjuhën dhe identitetin maqedonas, ndërsa këtë ua ka thënë edhe krerëve evropianë.