Blerim Reka bëhet pjesë e Këshillit të ambasadorëve shqiptarë

0

Këshilli i ambasadorëve shqiptarë mirëpret Aabasadorin Blerim Reka ish-ambasador i Republikës së Maqedonisë Veriore në BE, si anëtarë të ri. Ky është një tjetër shtesë e shkëlqyeshme për grupin e diplomatëve të shquar shqiptarë të mbledhur për të mbështetur dhe promovuar politikën e jashtme kombëtare. Ambasadori Reka është një intelektual i njohur, një profesor universitarë i së drejtës ndërkombëtare dhe një diplomat i respektuar i kalibrit europian. Është autori i 19 librave në fushën e diplomacisë dhe marrëdhënieve ndërkombëtare. Ka një doktoratë të së drejtës publike ndërkombëtare, (Universiteti i Prishtinës- Universiteti i Graz si dhe Ligji MLL, Civil dhe Econimoc. Ai ishte FULBRIGHT SENIOR FELLOW, Ligji Ndërkombëtar, (Shkolla Juridike, Universiteti i Kalifornisë Jugore, Los Angeles, dhe bashkëpunëtor i Qeverisja globale në Universitetin Harvard, Shkolla Kenedy për Qeverisje në Shekullin 21). Ambasadori Reka ishte edhe kandidat për Presidentin të Republikës së Maqedonisë Veriore me një mbështetje të fortë jo vetëm mes votuesve shqiptarë.