Bllokimi në Athinë zgjatet deri më 8 mars

Autoritetet greke e zgjatën bllokimin e vështirë që është aktualisht në Athinë deri më 8 mars, pasi numri ditor i infeksioneve të reja mbeti mbi 1000 dhe njësitë e kujdesit intensiv që trajtonin pacientë me Covid-19 ishin afër kapacitetit.

Të njëjtat kufizime do të vazhdojnë të zbatohen në ishullin Kalymnos, në komunën Evosmos, në ishullin Evia dhe në rajonet Achaia dhe Arcadia në Peloponez.

Organizata Kombëtare për Shëndetin Publik (EODY) të premten njoftoi 1790 raste të reja, 29 vdekje dhe 371 pacientë në ventilator.

Nga infeksionet e reja, 790 u konfirmuan në Atikë, 150 në Selanik dhe 122 në Akaia.

Shifrat e reja të botuara nga Organizata Kombëtare për Shëndetin Publik (EODY) çuan numrin e të vdekurve në 6,439 dhe rastet totale në 188,201.

Autoritetet shëndetësore kryen 50,334 teste në vend që treguan shkallë infeksioni në 3,56%.