Bojana e “fake news” prap me porosi për shqiptarët dhe maqedonasit!

Bojana Stefanovska një profil i rrejshëm në facebook prap është bërë “fake news” ka shkruar se historia e Maqedonisë fillon 73 vite më përpara ku u krijua si shtet nga Tito, dhe ka vetëm 27 vite histori si shtet funksional, kurse për Shqiptarët ajo ka një mendim tjeter e cila deklaron se, Shqiptarët kanë një histori të shtetit 106 vite, mirëpo historia e tyre është shumë më e gjatë se sa ajo e Maqedonisë së Tito-s.

Kjo është porosia e saj: “Maqedonia është formuar nga Tito (1945), ka 73 vjet histori, nga ato 73 vjet ka vetën 27 vjet histori si shtet. Shqiptarët e kan shtetin me histori 106 vjeçare, si dhe kan 3000 vite histori, e edhe Helenët e kan njëlloj”. Por ende nuk dihet se kush po qëndron prapa këtij profili që ka nxitur debate dhe që në foton kryesore të profilit është një vajzë nga Pakistani.