Breshka 100-vjeçare që lindi 800 breshka të vogla është pensionuar

0

Një breshkë me nofkën “sex machine” për rolin në rritjen e species së tij, del në pension pas 87-viteve riprodhim.

Breshka gjigante e quajtur Diego që lindi rreth 800 fëmijë pasi u zhvendos në ishullin Santa Cruz në Galapagos, Ekuador, del në pension, transmeton lajmi.net.

It’s believed Diego was picked up from the island by explorers in 1933, eventually finding his way to California’s San Diego Zoo

Tani breshka 100-vjeçare do të pensionoj në Galapagos ku edhe e ka origjinën. Diego ka 79 kg dhe është e gjatë 1.5 metra.

Diego është përgjegjës për 40% të species së saj që gjithsej ekzistojnë 2 mijë breshka të tilla. Si një breshk mashkull është shumë produktiv në llojin e tij. /Lajmi.net/