Burri kosovar që jeton në Zvicër ia mbyt fëmijën në bark bashkëshortes

0

Një rast i tmerrshëm po endet në portalet e Zvicrës. Një burrë kosovar i cili po jetonte në Zvicër nuk e kishte lejuar gruan e tij që ta mbante fëmijën e tyre. Ai e kishte detyruar që të abortonte pa vetëdijen e saj. Ajo nuk e kishte ditur që është shtatzënë.

Si ishte e mundur kjo?

Kjo familje ishte nga Kosovë dhe gruaja nuk e dinte gjuhën ndërkombëtare. Kështu që burri i saj me lehtësi i fshihte të gjitha të dhënat e rëndësishme kur përkthente në vizitat e doktorit për të, shkruan gazeta zvicerane “brigitte.de”. Fatkeqësisht, hetimi për këtë rast solli shumë gjëra të tmerrshme në dritë. 26-vjeçari kishte qenë për disa vite në burg. Ai nuk ishte e lejuar të dilte nga shtëpia, dhe shpesh ishte e mbyllur brenda kur burri apo vjehrra e saj dilnin jashtë.

Nëna e saj i kishte ndihmuar djalit të tij lidhur me këtë rast gjithashtu ishte ajo që i dha fund shtatëzanisë nga një cikël i humbur menstrual, dhe punoi me djalin e saj në hartimin e një plani për të hequr qafe fëmijën sa më shpejtë që të jetë e mundur.
Pasi që ishte burri ai që komunikonte me doktorin, ai i e bindi atë duke i thënë se ai dhe gruaja e tij nuk e donin këtë fëmijë, kështu që ai i dha disa hapa për abort.

A do të kishte ndodhur kjo edhe në Gjermani?

Ne teori, po. Ligji thotë se doktori duhet të sigurohet se pacienti e kupton diagnozën. Mund të kërkoj ndihmë nga një përkthyes por nuk është e nevojshme. Mund të lejohet edhe përkthimi nga një i afërm, situata e njëjtë që rezultoi në këtë abort sekret. Gjithashtu kuptohet që doktorët në këtë situatë, e mirëpresin ndihmën e një të afërmi sesa të thërrasin një përkthyes. Fatmirësisht, gruaja nuk banon më me familjen që e abuzoi dhe e burgosen. Ajo mori ndihmë nga policia kur e dëgjuan duke bërtitur nga dritarja.