Burri më i vjetër në botë (112 vjet) tregon sekretin për të jetuar gjatë

0

Një fermer i pensionuar japonez u emërua si njeriu më i vjetër në botë, me moshë prej 112 vjetësh e 344 ditësh.

Sekreti i një jete të gjatë sipas tij është “të mos zemëroheni dhe të vazhdoni të buzëqeshni”, transmeton lajmi.net.

Grinning Chitetsu Watanabe iu është dhënë një çertifikatë nga Libri i Rekordeve Gines, pasi këta të fundit e vizituan Wantabe-n në shtëpinë e kujdesit ku po qëndronte.Babai i pesë fëmijëve, i cili punonte në plantacione të kallamit të sheqerit, thotë se ai ende buzëqesh, pavarësisht që ka humbur të gjithë dhëmbët nga ëmbëlsirat.

Njeriu i mëparshëm më i vjetër i gjallë ndonjëherë ishte Masazo Nonaka, i cili vdiq në moshën 113-vjeçare.