Çanak: Nëse nuk e pranojmë Kosovën do të shkoj Bujanoci, Presheva dhe Medvegja

0

Lideri i Lidhjes Social Demokrate të Vojvodinës, Nenad Çanak konsideron se zgjidhja për Kosovën është njohja e Kosovës, duke ofruar garanci ndërkombëtare për mbrojtjen e interesave kulturore dhe ekonomike të Serbisë, të cilat duhet të renditen në mënyrë të plotë, transmeton Titulli.com.

“Për shembull, në qoftë se në teori, katër komunat në veri të Kosovës ishin” shkrirë “me Serbinë, a do ta njohë Beogradi zyrtar pjesën e mbetur të Kosovës si shtet i pavarur? Epo, sigurisht që do. Pra, nuk është çështja për të pranuar Kosovën, por në çfarë kufijsh, “tha Çanak për Blic.

Sipas tij nëse arrihet marrëveshje për ndryshim kufijsh nuk do të ketë befasi më pastaj.

“Nëse kufijtë ndryshojnë sipas origjinës etnike nuk do të befasohemi pastaj nëse Kosova do të kërkojë Preshevën, Medvegjën dhe Bujanocin”, është shprehur Çanak./Titulli.com/