Castropignano, fshati më i ri italian që shet shtëpi për 1 dollar

Shtëpitë prej 1 dollari në Itali janë rikthyer, këtë herë ajo që mund të merret është një koleksion shtëpish në rajonin e Molises në Itali.

Castropignano, një fshat me një kështjellë mesjetare të shkatërruar, është komuniteti më i fundit që ofron ndërtesat e braktisura për të tjerët.

Megjithatë, ndryshe nga skemat e tjera të ndërtesave të cilat shiten në ankand, Castropignano po vepron ndryshe, raporton CNN.

Aty janë rreth 100 ndërtesa të braktisura, por në vend se ato të shiten për blerësin që ofron më shumë, majori Nicola Scapillati dëshiron të përputhë pronarët me shtëpinë e duhur për ta.

Në vend që procedura të shkojë përmes autoriteteve, Scapillati dëshiron që palët e interesuara t’i shkruajnë direkt në email.

Megjithatë, blerja e një shtëpie prej 1 dollari ka disa kushte. Blerësit duhet të rinovojnë pronën që blejnë brenda tri vitesh dhe të bëjnë një pagesë gara