Zvicra alarmohet nga sëmundja vdekjeprurëse që vjen nga dushi

Një sëmundje e rrezikshme e mushkërive ka shqetësuar zviceranët me rritjen e madhe të numrit që ka pasur kohëve të fundit. Është fjala për...

SHSHA në Çikago:Shqipëria nuk është (vetëm) e partive politike

Po bëhen njëzetë e pesë vjet në Shqipëri e trajtat e demokracisë dhe vlerat e saj universale nuk po e dhënë provimin e ,,pjekurisë,,politike...

550 vjetori i Skenderbeut në Detroit

Viti kushtuar Skënderbeut si nga qeveritë e Tiranës e të Prishtinës, ashtu edhe nga Kisha Katolike në trevat shqiptare po përvijohet tashmë në aktivitete...

Dallaveret e çiftit nga Maqedonia nuk i “hëngri” komuna Buchs e Zvicrës

Komuna e Buchsit në Zvicër, para Gjykatës administrative ka fituar një zënkë të gjatë juridike. Një pronar i një shtëpie ka kërkuar të holla...

Shqiptarja nga Maqedonia flet për sigurinë e presidentit Trump në Davos!

Në Zvicër është duke u mbajtur Forumi Ekonomik Global DAVOS 2018 për sigurinë e këtij samiti ka folur zëdhënësja e Policisë Zvicerane me origjinë...

Afganistanezi e therr shqiptarin me thikë sepse ia preku prapanicën, dënohet me katër vite...

Një refugjat 26-vjeçar afganez është dënuar me katër vite e gjysmë burg, për shkak të shkaktimit të lëndimeve të rënda trupore ndaj një shqiptari...

Njihuni me shqiptaren nga Maqedonia, zëri i policisë zvicerane

Në Zvicër është duke u mbajtur Forumi Ekonomik Global DAVOS 2018 për sigurinë e këtij samiti ka folur zëdhënësja e Policisë Zvicerane me origjinë...

Lajm i keq për mërgimtarët dhe familjet e tyre në Maqedoni

Sllagjana Mitkovska nga VMRO-DPMNE-ja, në press konferencë për media theksoi se mërgimtarët tanë që jetojnë dhe punojnë në vendet e huaja, do të paguajnë...

Shqiptari milioner në Zvicër, dikur lante pjata, tani është pronar restoranti në Winterthur (Foto)

Restoranti “Goldenberg” (Kodra e artë) i vendosur “në fron” të qytetit, shikon gjithë Winterthurin si në pëllëmbë të dorës. Nga kjo lartësi ofrohet pamja...

Kush ështe nëna e re kosovare në Zvicër me një djalë me “dy burra”

Fati i një djali “zviceran” varet nga një test i atësisë, se ke ka baba me te vertet zvicernain apo kosovarin edhe pse kjo...