Historia e populizmit të ri, nga grekët e lashtë, narodnikët rusë, deri tek Donald...

Çfarë është populizmi? Përgjigjja, ndryshon në varësi se kujt i drejtohet pyetja, një historiani apo një politogu, ndërsa për politikanët, në varësi të faktit...

Sekretet e Ismail Qemalit

Më 16 tetor 1846, në Kaninë të Vlorës, në një familje fisnikësh, lind Ismail Qemali (rreth datës së lindjes së tij ekzistojnë kundërthënie). Ai arsimohet...

Rënia dhe ngritja e “kryengritësit” politik

(Risjellim një shkrim të publikuar në janar të 2004 në revistën Lobi) “Ali Ahmetit i kam thënë qysh në Shipkovicë se raportet me mua në...

DIKUR ISHTE MOLLË E NDALUAR TË ISHTE MËSUESE NJË FEMËR SHQIPTARE NË KËTO TREVA

Nehat Jahiu Gjatë vitit 1954/55, 1955/56 në këto treva numreheshin në gishtrinj femërat shqiptare që ushtronin profesionin e shenjtë të mësuesisë. Gjatë kësaj kohe në...

Ja çfarë mund të ndodh me Maqedoninë nëse dështon zgjidhja e problemit me Greqinë

Janë rritur shpresat që problemi shumëvjeçar me Greqinë lidhur me çështjen e emrit së shpejti do të zgjidhet pasi që pro kësaj u deklarua edhe Maqedonia...

Kush është Rade Bullatoviqi, i emëruari për ambasador të Serbisë në Maqedoni?

Nga Bardhyl Mahmuti/ Raportet e diplomacisë së një shteti me shërbimet e veta sekrete, për një kohë të gjatë, kanë mbetur të fshehta jo vetëm...

Historiani grek: Ilirët janë popull i lashtë, shqipja më e vjetër se latinishtja (Video)

Edhe pse mbetet i ndikuar nga nacionalizmi i zakonshëm i historianëve grekë, Dhimitri Bethanis pranon se ilirët janë të lashtë, po aq sa grekët. Në...

Pse kroatët i duan shqiptarët, çfarë kontribuan për Kroacinë?

Nga Mentor Mellova/ Shqiptarët janë meritorë dhe për shtetin e ri kroat, pasi që kontributi i tyre zë vend në historinë më të re të...

Gruevski kishte kërkuar nga Ivanovi që natën e 27 prillit të shpallë gjendje të...

Gazetari Milenko Nedelkovski, që njihej për afërsinë dhe përkrahjen e VMRO-DPMNE-së gjatë qeverisjes së saj në një kolumnë të tij në portalin “Dudinka” shkruan...

Kumanovari që la Gjermaninë për t’iu bashkuar UÇK-së

AGIM ZENUNI (01.06.1969 – 08.06.2001) Agim Zenuni lindi më 01.06.1969 në Kumanovë. Babai Hasipi e nëna Hamide kishin tri vajza: Nizaqeten, Nendushen e Havushen dhe...