Shqiptarët 300 vjet në Ukrainë, sa pak dihet për ta!

Flasin toskërishten e vjetër, ruajnë kostumet popullore qindravjeçare, festojnë Shën Gjergjin në kujtim të Gjergj Kastriotit.. Si kanë mbijetuar në tre shekujt e fundit...

Video e rrallë e Aleksandër Stipçeviqit duke folur arbërisht, “E kemi ruajtur gjuhën për...

Aleksandër Stipçeviq lindi në Arbënesh të Zarës në Kroaci më 1930. Ai rrjedh nga një familje arbëreshë e rrethit të Shkodrës, të cilët treqind...

Kadri Hazbiu më 1955: “Zëri i Amerikës” po na “shtrembëron luftën nacionalçlirimtare”

Nga Kastriot Dervishi Në fillim të vitin 1955, Partia e Punës mbajti një plenum për çështjet e propagandës së brendshme, metodat që duheshin përdorur për...

Skandali me nënën shqiptare nga Gazi Baba e Shkupit (Dokumente)

Maqedonia vazhdon të tronditet me rastin e Sefije ZEJNELIT nga lagjja e Gazi BABËS së Shkupit. Ajo është nga Kosova, dhe para 48 viteve...

Shumica pushime në bregdetin shqiptar, nuk preferohen Turqia dhe Greqia

Sezoni turistik veror tashmë ka filluar, ndërkohë qytetarët kërkojnë aranzhmanet e përballueshme për pushime verore. Destinacionet më të preferuara dhe më të kërkuara sipas...

Ja çfarë përfiton Maqedonia nga NATO

Sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg shpreson se FYROM mund të marrë ftesë për anëtarësim në Samitin e 11 dhe 12 korrikut në...

CIA: Tito refuzoi paktin me Ahmet Zogun, tre grupe agjentësh më 1952 si hynë...

CIA jep detaje mbi operacionet që ajo nisi në Shqipëri me qëllim rrëzimin e regjimit komunist. Më 1952 nisi një operacion për infiltrimin e...

Kush janë më të korruptuarit në Maqedoni

Tre nga katër qytetar vlerësojnë se gjykatësit dhe prokurorët publik janë ndër profesionet më të korruptuara. Sipas raportit për vlerësimin e korrupsionit për vitin...

Ja momenti kur UÇK-ja vrau 5 ushtarë maqedonas/VIDEO

Një tjetër video e Associated Press e publikuar në Youtube në vitin 2015, tregon pamjet e vitit 2001 në Maqedoni kur disa pjesëtar të...

SHQIPTARËT NË MAQEDONI DUHET T’I KTHEHEN KËRKESËS PËR SHTETIN DY KOMBËSH

Marrëveshja midis Greqisë dhe Maqedonas për emërtimin e shtetit “Maqedonia e Veriut” nga shqiptarët duhet të kushtëzohet me kërkesën për definimin e Maqedonisë shtet...