Dëshmia e rrallë/Libri i autorit serb në vitin 1877: Si i dëbuam dhe vramë...

Shkrimtari dhe përkthyesi nga Suedia, anëtar i Kreyesisë së Shoqatës së Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë “Papa Klementi XI Albani”, Suedi dhe nënkryetar i saj,...

Duke thënë se jam shqiptar . kryeministri Zaev e tha të vërtetën e madhe

Shkruan: Fahri XHARRA ” Unë nuk di të flas në gjuhën shqipe pasi gjuhën shqipe nuk e kan gjuhë amë, por gjuhën e stër-stër-stër gjyshërve,...

A janë shqiptarët aq të vjetër sa mendojnë ata? Ja citimet e të huajve…

Maurico Druon, sekretar i Akademisë frënge: “Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vet historia. dhe gjyshërit e shqiptarëve merrnin pjesë në luftën e...

Çfarë i shkruante Presidentit Wilson, një zonjë nga Çamëria

A nuk duhet të mësojnë sot nënat greke, për letrën e një bije nga Çamëria, drejtuar presidentit amerikan? Sot po vlerësohet shumë pjesëmarrja e grave...

“GORNA MAKEDONIJA” apo “SEVERNA MAKEDONIJA”?!

Në  tryezën e bisedimeve për emrin tashmë janë dy propozime që njëri prej tyre mund të jetë kompromisi midis palës së Shkupit dhe Athinës....

Ky është shkupjani, pjesë e Trigrave të Zi të UÇK-së (Video)

Për lirinë e Kosovës luftuan edhe persona që nuk ishin nga Kosova. Madje ka prej tyre që nuk ishin as shqiptarë. Për Tribuna Channel për...

Hafiz Qamil Tresi ,Tetovari që lidhi emrin e tij me Shkodrën

Hafiz Qamil Tresi u lind në Tetovë, më 06.12.1922. I biri i Abdylgafarrit dhe i Hamidijes. Babai i tij ishte Hafiz i Kur’anit, prej...

Ku ka përfunduar thesari i Gedafit? Kush përfiton miliona euro prej tij?

Ku ka përfunduar thesari i Gedafit? Askush nuk e di me saktësi, askush nuk e di se sa është vlera e tij, edhe pse...

Fshati i shqiptarëve ku nuk lejohet të flitet shqip!(FOTO)

Në një shkrim të botuar në revistën gjermane Der Spiegel, më 10 nëntor 2003, Renate Flottau, shkruan se në Flamburo (Negovan) kishte takuar një...

Sëpata që i preu kokën oficerit serb, simbol i fshatit Brezë

Fshati Brezë i Karadakut, dikur heroik, tashmë është një fshat i braktisur dhe i harruar nga autoritetet qeveritare. Në këtë krahinë nuk ka  asnjë...