Ky është vendi ku fshihen 70 ton ar në Maqedoni

Enti gjeologjik i Maqedonisë ka konfirmuar vlerësimet e mëhershme për rezervat e minierës së arit e të bakrit në komunën Bosilovo, njofton agjencia e...

Unë Aleksandri, bir i Filipit, mbretit të maqedonasve: Jam Ilir!

Nga Lucia Nadin Alexander the Great Founding Alexandria Alexander the Great Founding Alexandria Placido Costanzi – shiko* (Italian painter -1702-1759) Studiuesja e shquar italiane Lucia Nadin...

Zhdukja e pilotit Sinan Vitija në Maqedoni, 25 vite pa asnjë gjurmë/FOTO

Nga Mehmet Latifi/ Pas publikimit të shkrimit me titull “ Jasen fshehë mëkatet e APJ-së”, botuar në të përditshmen “Vreme”, ku thuhet se janë gjetur...

Nënshkruani peticioni e Ligës Qytetare Shqiptaro – Amerikane, maqedonasit në ofensivë me peticionin e...

Ju lutemi që edhe ju të nënshkruani dhe sa më shumë nënshkrime të tubojmë për në Kongres, është thirrja e Ligës Qytetare Shqiptaro -...

50 vjet pas vdekjes: Dalin sekrete të jetës së Martin Luther King që pak...

Martin Luther King është njeriu që nisi ‘luftën’ për të drejta të barabarta të komunitetit të njerëzve më ngjyrë në SHBA’ e ndërkohë u...

EKSKLUZIVE/Marrëveshja e fshehtë LSDM – VMRO-DPMNE, çka nuk dijnë shqiptarët?

LSDM dhe VMRO-DPMNE gjatë periudhës së fundit kanë zhvilluar takime dhe negociata në nivel të grupeve të punës për rikthimin e dialogut politik në...

Marrëveshja e fshehtë për t’i amnestuar ‘peshqit e mëdhenjë’ në Maqedoni

“Nga përgjimet u dëgjua dhe u pa se kishte keqpërdorime të mëdha nga përfaqësuesit më të lartë të institucioneve shtetërore. Po të kishte shtet...

Enver Hoxha me gishtin lart: Shkupi, Tetova e Gostivari do ta ndezin zjarr Jugosllavinë!...

Ish diktatori shqiptar, Enver Hoxha në vitin 1981 ka paralajmëruar se shqiptarët do ta ndezin Jugosllavinë. “Zjarr do të ndizet e gjithë Jugosllavia. Gjithë populli...

A po shkon Ballkani drejt një konflikti të ri?

Gadishulli Ballkanik është një vatër mjaft diskutabile sa i përket mundësisë për luftërave të reja në mes popujve. Shikuar edhe nga aspekti historik, në...

Maqedonia po zbrazet, se njerëz po e braktisin çdo ditë?!

Gjysma e të rinjve në Maqedoni janë të papunë, ndërsa edhe pjesa shumicës së atyre që punojnë paguhen me rrogë minimale prej 12 mijë...