Mos-ardhja e diasporës dhe ndikimi në ekonominë e Pollogut

Nga Visar Ademi: 1. Më herët (në FB) kam analizuar se në Pollog industria e ahengjeve (dasmave) vetëm për një sezon (gjatë verës) gjeneron 250...

Përgjigja e quizit historiko-politik shqiptar për Triesten

Shaban Murati Trieste 1 është takimi i fshehtë kokë më kokë në Trieste në shkurt 1992 i kryetarit të PD, Sali Berisha, me kryetarin e...

Barazia kushtetuese ende një ëndërr për shqiptarët e Maqedonisë se Veriut

Kur jemi kah fundi i fushatës parazgjedhore, në taborrin politik shqiptar sikur kemi një nënshtrim të heshtur të partive politike shqiptare ndaj dy partive...

Shqiptarët kanë në dorë të ardhmen e Maqedonisë së Veriut

Nga Mujo Buçpapaj Udhëtimi demokratik i Maqedonisë së Veriut do të varet nga shqiptarët. Zgjedhjet e parakohshme të 15 korrikut 2020 dëshmuan në masë të...

Gjashtë vjet pa rektorin e parë të UT-së, prof.dr.Fadil Sulejmani

Nga Abdulla Mehmeti Sot mbushen 6 vjet nga shuarja e Rektorit të parë të Universitetit të Tetovës, Prof. dr. Fadil Sulejmani. Fadil Sulejmani u lind më...