Agim Sopi u shkarkua jashtëligjshëm, rikthehet drejtor i Teatrit Kombëtar

Gati gjashtë muaj pasi u shkarkua, regjisori Agim Sopi do të rikthehet në pozitën e drejtorit të përgjithshëm të Teatrit Kombëtar të Kosovës. Këshilli...

Hafizi më i ri në ish-Jugosllavi ishte një shqiptar nga Likova (Video)

Edhe pse sot është imam në xhaminë e madhe të Zagrebit dhe njihet si një ndër hafizat me zërin më të bukur në Evropë...

Kurbani përforcim i edukimit dhe arsimimit është Kurbani më i qelluar i kohës

Po i afrohemi ditëve të Kurban Bajramit, njërit nga dy festat më madhore të islamit në një vit hënor. Pasi manifestimet islame nuk janë...

54 vjet nga vdekja e Fan Nolit

Sot bëhen 54 vjet nga vdekja e Fan Stilian Nolit. Regjimi zogist i rikthyer me të ashtuquajturën Fitoren e Legalitetit më 24 dhjetor të...

Shpërthen poeti strugan për ikjen masive të popullit shqiptar?

Xheladin Muça E NDJEJ SE PO BEHET KEQ Jam keq shoku im Që nga hapat e para Në muzgun gri Trishtimi im ngeci në kujtesë Ankthi m’i varrosi gëzimet E lojërat...

111 vjet nga Kongresi i Alfabetit të Gjuhës Shqipe

Më 14 nëntor 1908 në Manastir filloi punimet Kongresi i Manastirit ose Kongresi i Alfabetit, me qëllim krijimin e një alfabeti të njehsuar që...

Nderohet dijetari Mit’hat Frashëri

Në Tiranë, u nderua sot me një botim të ri dijetari i njohur shqiptar Mithat Frashëri. Ai ishte kryetar i Kongresit të Alfabetit të...

15 vjet më parë Radio Maria nisi të flasë Shqip

Nga Beqir SINA/ Radio Maria është e pranishme në 71 vende, të botës përfshirë Shqipërinë dhe SHBA, me një frekuenc në pesë kontinente me 77 rrjete, të përkrahur nga19 radio stacione të tjera që transmetojnë edhe në gjuhën lokale.Le Radio Maria kombëtare janë të pranishme në 5 kontinente: 28 në Evropë 22 në Amerikë 21...

Kelly Miller: “Fushëbeteja e Ballkanit është pikërisht qendra e historisë së botës”

“Shqiptarët pasardhës të racave pellazgjike, që e banonin vendin, që para se grekët të ndërtonin Athinën e tyre… Ata ekzistonin qysh më parë se...

Dy buzë

Poezi e shkruar nga Migjeni. Dy buzë të kuqe, dy dëshira të flakta, që afshin ma thithën, gëzimin ma fikën, si fantazma hikën ndër do bota të larta… Dy buzë si...