Rushiti: Festivali “PENA IME” do të nxitë individualitete të reja krijuese

Arti, vjen i gërshetuar më të gjitha format e tij në festivalin “PENA IME”, i cili në edicionin e tij të parë, jo vetëm...

Ndryshimi shoqëror

Ndryshimi shoqëror ka kuptimin e ndryshimit të rrjetit të marrëdhënieve që e përbëjnë strukturën shoqërore dhe të institucioneve që i standardizojnë këto marrëdhënie. Kur...

SHQIPËRIA E VITIT 1988

Aurenc Bebja Në periudhën time universitare në Francë, një koleg student, nga që e dinte se jam shqiptar, më tha se dispononte një revistë të...

Kumanova e anashkaluar në Ansamblin e këngëve dhe valleve popullore shqiptare në R.M?!

Muzicientë dhe kontribues të muzikës dhe vlerave popullore në Kumanovë reagojnë lidhur me mospërfilljen dhe mospërfaqësimin në Ansamblin e Këngëve dhe Valleve Popullore...

Dëshmia e rezervistit Strahinja

Nga Gani MEHMETAJ/ Dosja “S. N.” : Rezervistin Strahinja Nedelkoviq, i mobilizuar nga ushtria jugosllave, e sollëm në vete dhe ia lidhëm plagën në supe....

Regjisori japonez fitoi Palmën e Artë/VIDEO

Regjisori japonez, Hirokazu Kore-eda e ka fituar Palmën e Artë në Festivalin e Kanës për vitin 2018 me filmin e tij “Shoplifters”. Ky film rrëfen...

“Shqiptari i mirë, shqiptar i vdekur”, këngë maqedonase që ende dëgjohen në rrjetet sociale/VIDEO

Këngë antishqiptare të kënduara nga këngëtarë maqedonase ende janë të pranishme nëpër rrjetet sociale si në youtube dhe facebook. Një këngë me përmbajtje të tepruar...

Shqiptarët edhe kësaj radhe nuk arrijnë të marrin drejtorin e Shtëpisë së Kulturës në...

Asnjë institucion kulturor në Kumanovë nuk drejtohet nga kuadrot shqiptare. Janë disa nga institucionet si shtëpia e kulturës, teatri, muzeu, galeria dhe  institucione tjera...

Ekspozita e grafistit prof.Fatmir KRYPA/FOTO

Në Muzeun e Qytetit të Shkupit mbrëmë u hap ekspozita e grafistit dhe profesorit të njohur nga Prishtina, Fatmir Krypa. Ekspozita e titulluar “Në...

Beteja e librit si ajo e Skënderbeut

Ilnisa Agolli E nis me një teori të shkurtër të xhaxha Frojdit. Fantazma e tij këto #ditënetë bëhet shkak për të rikujtuar se ç’thosh dikur...