“Sky Arte” vlerëson projektin e Bjarke Ingels për Teatrin Kombëtar

Nëpërmjet një shkrimi të publikuar nga kanali “Sky Arte”, i cili i kushtohet kryesisht artit dhe kulturës, i bëhet një pasqyrim zhvillimeve në Tiranë,...

Shqipëria, një provincë e fuqishme e Evropës, në vitin 1534!

Një tjetër dorëshkrim interesant ishte publikuar nga albanologu Robert Elsie. Dorëshkrimi i përket autorit Sebastian Franck, një humanist, teolog, gjeograf dhe publikues gjerman, që jetoi...

Teatri shqiptar nga Shkupi me “Vdekjen e Dantonit” sonte në “Verën e Ohrit”

Në qendrën “Grigor Përliçev” në kuadër të Festivalit “Vera e Ohrit” sonte është e rezervuar për shfaqjen “Vdekja e Dantonit” nga regjisori boshnjak Dino...

Ali Podrimja dhe shakaja e tij e preferuar nga Gjakova

Ali Podrimja ka lindur në Gjakovë. Gjakovën do ta kishte gjithmonë në zemër, shkrimtari i cili ndërroi jetë në 21 korrikun e vitit 2012-të. Podrimja, një...

Pesëmbëdhjetë vjet nga vdekja e Shuteriqit

Dhimitër Shuteriqi është një nga prozatorët, poetët dhe studiuesit më produktiv të letërsisë shqipe. Lindi në Elbasan më 1915 dhe ka vdekur më 22...

Njihuni me “Edi Ramën” turk: ja ç’ka bërë peneli i tij (FOTO)

Ai mund të konsiderohet dhe si një “Edi Rama” në Turqi, pasi e ka pikturuar shtëpinë e tij me motive të ndryshme dhe me...

‘Nënës” kështu quhet Libri i autores Antigona Jusufi nga Presheva (Video)

Autorja e librit Antigona Jusufi nga Presheva ka bërë sot promovimin e librit të saj libër ky kushtuar nënës saj. Ky promovim i librit u...

POZITA E SHQIPTARËVE ORTODOKSË NË MAQEDONI

Kumtesë e publikuar në ”Shqiptarët e Maqedonisë”, Shkup 1994 fq. (315-321) Në shekullin XIX dhe në fillim të shekullit tonë shqiptarët ortodoksë ishin të...

MËSIMI DHE MËSIMDHËNIA

Shkruan prof.. Zymer Mehani Shkolla është institucion i organizuar dhe i specializuar për mësimin dhe edukimin e nxënësve, e cila ka disa funksione akademike, profesionale,...

Zbulohet në Ukrainë Alfabeti 400-vjeçar i Elbasanit

Arkeologët kanë gjetur artefaktet me mbishkrime në alfabetin e Elbasanit të shekullit të 17-të në fshatin Margaritovo të Ukrainës. Nuk është vetëm ky lajmi ekskluziv...