Psicho, absurdi ekzistencial i një personazhi triller

Shqyrtim i psikës së personazhit te “Psycho” e Ilir Muharremit Nga Albert Vataj Shqyrtim i psikës së personazhit te “Psycho” e Ilir Muharremit është e themelta e shtjellimit të një vepre, kur kryekëput...

Ekspozita “Një copëz shtëpie”, me piktura në COD

“Një copëz shtëpie” titullohet ekspozita që u çel në COD me punime të artistes Melita Çekani. Ceremonia u zhvillua në Bibliotekën e Kryeministrisë, me...

Rolet si aktor dhe zhvendosja në Kanada, kush ishte djali i Tinka Kurtit

Zef Kurti ishte djali i vetëm i aktores së mirënjohur Tinka Kurti. Për arsye që nuk dihen, ai ka mbajtur një profil të ulët...

SHQIPTAR LINDESH, S’BËHESH ME ZOR

Sermet Sulejmani  A ka më të neveritshme sa t'i krahasosh këto lëvizjet tona (në Maqedoni) me lëvizjen Vetëvendosje në Kosovë?! Unë s'kam parë asnjë të...

“Moj e mira te pojata” (VIDEO)

Rok grupi kosovar MAK u formua në vitin 1973 dhe si grup ka funksionuar deri në vitin 1978. Gjashtë anëtarët e këtij grupi ishin Haki...

Nji lutje për reperat tanë…

Nji lutje per reperat tane te cilet tekstet i shkruajne kryesisht vet. Ju ndoshta edhe nuk jeni te vetedijshem per ndikimin qe e keni...

Në “Yahya Kemal” mbretëron magjia e lojës bardhë e zi

Figurat e shahut përnjëherë filluan të bien në sytë e tyre, kuajt të kërcejnë e ushtarët të marshojnë derisa gjahtarët të gjuajnë, madje me...

“Libri i historisë” , asnjë historian shqiptarë në komisionin ndërshtetëror Maqedoni-Bullgari

Një komision i historianëve të Republikës së Maqedonisë ka filluar të punojnë së bashku me kolëget ë tyre nga Republika e Bullgarisë për largimin...

Ky ishte Shqiptari më i kërkuar nga Amerikanët/ Fliste 18 gjuhë dhe të gjitha...

Në vitet ’20 në Shqipëri do të vinte një mision amerikan që do të angazhohej për të kapërcyer pasojat e Luftës së Parë Botërore....

Pse u vra Isa Boletini

Më 1935 KOS, Qeveria e M. Jugosllave dhe Klubi Kulturor serb në themelim do të bëjnë një rekapitullim lidhur me personalitet shqiptare, se cili...