“Vendi im”, koncert me muzikë shqipe në New York për Pavarësinë e Kosovës

Pavarësia e Kosovës është festa që gjithmonë na sjell organizime nga më të ndryshmet si në Kosovë po ashtu edhe në gjithë vendet ku...

“Hanibali i nëntokës” vjen premierë në Ferizaj

“Hanibali i nëntokës” me tekst të dramaturgut bullgar Hristo Boytchev dhe regji të Fatlum Hazirit, vjen këtë të premte premierë në teatrin “Adriana” në...

Kosova hapi edhe një portë, shfaqi premierën e filmit në Berlinale

Filmi “NË MES” i autorit Samir Karahoda është filmi i parë në Kosovë që është pjesë e garës ndërkombëtare të filmave të shkurtë “Berlinale...

Një shekull më vonë, Traktati i Versajës po e përndjek ende botën tonë

Më 18 janar 1919, aleatët u mblodhën në Paris – megjithëse traktati do të nënshkruhej në qershor në pallatin e Versajës, shumica e negociatave...

Në Yahya Kemal u mbajt konkursi ndërkombëtarë OWLYPIA – Sfida e Intelektualëve

Më 9 dhe 10 Shkurt, në SHMP "Yahya Kemal" u mbajt pjesa lokale e konkursit ndërkombëtar OWLYPIA - Sfida e Intelektualëve. Në konkurs morën pjesë...

Konkursi i Ministrisë së Kulturës, refuzohen sërish projektet e pakompeltuara

Komisionet në kuadër të Ministrisë së Kulturës kanë filluar me rishqyrtimin e të gjitha aplikimeve të cilat ishin refuzuar gjatë shqyrtimit paraprak. Kryetari i...

Gratë që shpërfaqën historinë e Kosovës në botë

Gurakuq Dobruna është mjaft i angazhuar në punën e tij si dizajner grafik, veçmas kur bëhet fjalë për figurat e njohura shqiptare në botë,...

Lubonja për refugjatët kosovarë në Kukës: Nuk kisha kurajë t’i shoh në sy

Në dhjetorin e vitit 2017, në Modelariumin e Arkitekturës në Fakultetin e Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës, erdhi ekspozita “Bri plagomës prej nga derdhet dhimbja”, me...

Duhet të jesh i dehur gjithnjë, kjo është e gjitha

Duhet të jesh i dehur gjithnjë. Kjo është e gjitha; zgjidhje tjetër s’ka. Që të mos ndjesh barrën e tmerrshme të kohës që shpinën...

Deputetja e PDK-së merr rol në Teatrin Kombëtar

Në Teatrin Kombëtar të Kosovës, tashmë kanë nis provat për shfaqjen “Bryma e vdekjes”. Ky tekst me autor Milazim Krasniqi e regji të Burbuqe Berishës,...