Kush ishte autori i vërtetë i romanit “Tradhëtia” dhe mashtrimi i Kapllan Resulit!

Nga  Nafi ÇEGRANI  Ai është një nga pishtarët e arsimit dhe të kulturës sonë kombëtare, viktimë dhe i pëndjekur nga UDB-a,MAHMUT DUMANI. Dora e Zotit...

Rita Ora: Jam shumë e lumtur që do të jem në Tiranë

“Shumë e lumtur që do të jetë jem në Tiranë, kryeqyteti në Shqipëri, i cili është gjithnjë në ndryshim, për një shfaqje të madhe...

Për herë të parë në Tiranë, festivali teatral i kukullave

International Puppet Theatre Festival Albania “SKANDERBEG” do të jetë një festival teatral me kukulla me vendet më me traditë në këtë zhanër të fushës...

UEJL zbaton metodën e tutorimit si risi unike në procesin e mësimdhënies në rajon

Tutorimi, ose kujdestaria, është një nga metodat moderne, që tashmë po zbatohet me sukses në mësimdhënie në Universitetin e Evropës Juglindore (UEJL). UEJL,...

Zbulohet e vërteta se kush e eliminoi Rexhën në grazhd të kalit

“Sipas burimeve të sigurta historike, kjo ngjarje ka ndodhur disa vite para Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, në afërsi të Medvegjës, ku për qëllime trashëgimie...

Zbulohet në Ukrainë Alfabeti 400-vjeçar i Elbasanit

Arkeologët kanë gjetur artefaktet me mbishkrime në alfabetin e Elbasanit të shekullit të 17-të në fshatin Margaritovo të Ukrainës. Nuk është vetëm ky lajmi ekskluziv...

“DokuFesti” për të ardhmen pezull

Derisa “DokuFesti”i vjetshëm projektonte të ardhmen, i sivjetmi trajton të ardhmen e mbetur pezull. Prandaj, kërkon që të reflektohet për të dhe mbi çështjet...

Drama e jetës, Fatos Kongoli: Mendova Eutanazinë

Nuk mbaj mend çfarë më preku më shumë kur hyra në dhomën e spitalit. Fakti që nuk e njoha, aq shumë qe ligur e...

Amerikanët dhe britanikët në luftë për Lindjen e Mesme

Në shkurtin e vitit 1942, një ngjarje e jashtëzakonshme mbërtheu qendrën e Kajros.Tanket dhe trupat ushtarake rrethuan rezidencën derisa ambasadori i Britanisë së Madhe...

Imazhe nga Shqipëria e vafër në fillim të shekullit të XX

Pamje filmike të Shqipërisë në fillim të shekullit të 20-të, e pllakosur nga varfëria dhe prapambetja. Dy hapa para, dy hapa mbrapa me kambë të...
error: Ku kontent eshte i mbrojtur!