Bëhen bashkë Korça e Kumanova (Foto)

Një aktivitet i bukur në Korçën poetike, në Universitetin “Fan Noli”, organizuar nga Klubi i Shkrimtarëve “Dita e Re” – Korçë, nën drejtimin e...

Mbi metodën e studimit të gjuhës shqipe

Në këtë studim mendoj të mirrem pak me problematikën e studimit shkencuer të gjuhës shqipe, si degë e trungut gjuhsuer indoeuropjan. Me fjalë tjera,...

Aktorët kumanovarë protagonistë kryesor në filmin “Dita e Gruas”

Kanë filluar përgatitjet për film e ri të metrazhit të gjatë “Dita e Gruas” një bashkëpunim mes artistave shqiptar dhe maqedon me regjisor Goce...

Dha dorëheqjen nga Nobeli për Handke. Leandoer: Ja pse i duhej Shqipërisë çmimi i...

Intervistoi: Isa Myzyraj Kristoffer Leandoer, është shkrimtar suedez. Në Tirane ai njihet si burri i ambasadores suedeze, por Dritare.net mësoi për një detaj shumë interesant të...

”Lutje dhe Bekime”, simfonia e frymëzuar nga pandemia Covid-19

Simfonia “Lutje dhe Bekime”, një pjesë muzikore e krijuar nga kompozitori kinez Tan Dun dhe e frymëzuar nga pandmemia e COVID-19, u prezantua për...

Avni Dalipi në filmin “Dita e Gruas”: Do të përmbushem nëse Latifin do e...

Avni Dalipi, aktori i njohur shqiptar do ti përveshë mëngët për tu transformuar në rolin e Latifit, në një film artistik të metrazhit të...

ITSHKSH hapi disa “dritare” në arkivat e Vatikanit dhe të OKB-së në Gjenevë

Shkup, 23 shtator 2020 – Në vazhdën e bashkëpunimit dhe komunikimeve me përfaqësues diplomatik, sot është realizuar një takim në mes të drejtorit të...

“Jahja Kemal”, e përgatitur për vitin e ri shkollor

Intervistë me Syriya Tauk, drejtor i marrëdhënieve me publikun në në shkollën private “Jahja Kemal” Shkolla “Jahja Kemal” rrugëtimin e suksesit dhe cilësisë në arsimin...

Realizmi magjik

Realizmi magjik është drejtim letrar artistik në të cilin elementet e fantastikes ndërthuren me realitetin, duke u identifikuar në këtë mënyrë me të dhe...

Poetja maqedone Lidija Dimkovska – Laureate e çmimit “NAIM FRASHËRI”

Poeta Lidija Dimkovaska është fituese e çmimit të madh "Naim Frashëri", të Edicionit XXIV të Festivalit Ndërkombëtar të Poezisë "Ditët e Naimit". Ky është...